Uutiset

Treeniblogiin tästä!

20.6.2020

Elossa edelleen.. osa meistä ainakin. Taimi poistui keskuudestamme viime syksynä. On selvää, ettei kukaan tai mikään voi Taimia minulle korvata. Toki laumamme pon vahvistunutkin Musteen pojalla Taikolla. Seuraavia pentusuunnitelmia on suunnitteilla sijoitustyttö Hyvikselle syksylle 2020. Urosta ei ole lukittu, sillä vielä joitakin terveystutkimuksia tarvitaan asian tiimoilta. Mutta kunhan jotain uutisoitavaa on, siitä uutisoidaan. :)

30.1.2018

Olemme elossa! Kotisivujen päivitys on vaan yhtä työlästä kuin ennen, siis ajanhallinnallisista asioista katsoen.. Pidän kotisivut kuitenkin ainakin tämän vuoden tai pidempäänkin, mutta kutistan niitä varmaan jonkin verran. Meidät löytää ajankohtaisten päivitysten tiimoilta Facebookista: Taimiston sivut

28.8.2016

Pikaisina uutisina se, että Surin pennut ovat maailmalla onnellisesti. Seuraavia alustavia suunnitelmia meillä on vasta parin vuoden päähän, kesälle 2018.

12.7.2016

No jo nyt on! Taimista tuli Suomen muotovalio FI MVA Joutsan näyttelyssä 10.7.! Taimi esiintyi veteraaniluokassa ja sai ERIn ja SA:n, ja samalla tajusin, että koska junnuissa tuli EH ja 2 x H ja lisäksi oli vain yksi valioluokkalainen, niin meillehän se serti sieltä sitten tulisi! :D Haa, ja en todella on ollut menossa valioittamaan Taimia ko. näyttelyyn, mutta mikäs sen mukavampi ylläri. :) Muste oli samassa näyttelyssä JUN H ja esiintyi todella hienon hillitysti ja käyttäytyi näyttelypaikalla oikein kivasti (harrastuksia ajatellen).

27.6.2016

Suri synnytti 23.6. hienot 3 urosta ja 3 narttua. :o) Urokset ovat varattuja, narttujen kanssa tuumaillaan vielä hetki.

26.5.2016

Elämän kiertoa.. Suri ultrattiin maanantaina tiineeksi! Viittä pentua odotellaan juhannukseksi saapuvaksi, ja luulen että siinä lukumäärässä taas ollaankin. Ainahan on mahdollista, että määrä on jokin muu, mutta kun Surilla ja Taimilla on aina nähty 5 ja syntynyt 5. Surin sulhasen lonkat ja kyynärät kuvattiin näin vähän jälkijunassa, mutta mukavia uutisia sieltä onneksi saatiin: lonkat B ja kyynärät 0!

Tiistaina Arvi puolestaan saateltiin ikiuneen. :( Arvi oli siskollani hoidossa toisen yksinäisen pappakoiran kaverina kevään, ja palasi kotiin viikonloppuna. Hengitys oli mennyt huonommaksi, ja meillä se käytännössä rohisi ihan koko ajan, niin sisällä kuin ulkonakin. Päätös oli siinä mielessä helppo, vaikka Arvi oli vielä hyvässä kunnossa noin muuten. Parempi kaikille näin kuin odottaa totaaliromahdusta, vaikka se hirveän surullista olikin.

Mitähän muita uutisia meillä olikaan. Ainakin Nosteen selkä on kuvattu terveeksi! Siis oikea määrä myös lannenikamia. :D Ja harrastusrintamalta on ainakin mainitsematta Nosteen näyttelytulokset, joissa se on ollut Erittäin Hyvä. Metka (Vauhti) puolestaan kaahali agilityssä kakkosluokassa LUVA:n. Onnea Inkku ja Metukka! Voi, kun näitä päivityksiä kerkeisin aina heti laitella, mutta ne ruuhkavuodet...

26.4.2016

Pikainen uutispäivitys paremman puutteessa! Ensin, Eemelin (Kaukainen valo) lonkat ja kyynärät lausuttu Kennelliitossa: B/C ja 0/0. Musteen tulokset odottavat vielä.

TOKO-rintamalla myös aivan ihania uutisia! Sumu (Pimeäaine) teki kolmannen ALO1-tulokset ja näin ollen myös TK1-koularin. Ainolle niin paljon onnea hienosta työstä! Noste ja Hertta puolestaan korkkasivat voittajaluokan niin ikään ykköstuloksella! Nosteella on aika hieno putki kyllä ollut kokeissa, huhhuh!

Taimiston pentusuunnitelmat etenivätkin ihan tuosta vaan, ja näin ollen meillä odotetaan toivottavasti kesäpentuja! Surin sulhanen, Pilvipolun Malja Kohtuudelle eli Joiku kävi silmätarkastuksissa ja seuraavana päivänä pääsi astumaan heti tuoreeltaan Surin. Tästä luvassa päivityksiä pian - heti kun meidän tuoreelta ihmisperheenlisäykseltä tähän koneelle taas raaskin ja kerkeän pidemmäksi toviksi istahtaa. :o)

11.4.2016

Terveyttä tutkittu jälleen, tällä kertaa Jonkalta a.k.a. T. Taivaan vallalata: lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0. Jonkka onkin ainoa normaalikiveksellinen tämän pentueen poikaporukasta.. Eemeli ja Tassu jäivät siis pallipuoliksi.

Terveyden tutkimista on luvassa pian lisää, sillä ensi lauantaina Muste ja Eemeli käyvät myös läpivalaistavina.

Surin toivottavasti-sulhanen on menossa pian myös silmäpeilaukseen, ja lonkka- ja kyynärkuvaus on suunnitteilla. Pentueen aikataulu on vielä vähän avoin. Jos aikataulu sallii ja natsaa, pentue voidaan laittaa jo keväällä aluilleen. Jos tulee liikaa päällekäisyyksiä, on pentueen alullelaitto vasta syksyllä. Jännää! :D

Koiralaumamme väki on vähentynyt... Tara pääsi maallisesta taipaleesta seuraavalle etapille 30.3. Tara alkoi oireilla loppuaan juomalla normaalia enemmän, ja kyllähän päivän piteneminen ja kevään muutos sitä taas vanhemmaksi tekikin. Tara sai elää 14,5 vuotta, joista liki 14 meidän omanamme. Taralle kiitos kaikesta koiraelämästämme!

15.3.2016

Terveysrintamalta hyviä uutisia! Eilen Suri ja Taimi kävivät silmäpeilauksessa, molemmilla hienot ja terveet silmät! :) Myös Sumu (Pimeäaine) oli käynyt meitä ennen samassa joukkotarkastuksessa hyvin tuloksin: terveet silmät ja polvet. Kiitos Ainolle tutkituttamisesta!

29.2.2016

Surille on suunnitteilla pentuja ensi syksylle. Urosvalintaon vielä kesken, mutta ideoita on ja yksi katsastettukin. Oli miellyttävä. ;) Siitä toivottavasti pian lisää! Suunnitteilla on Musteen luustokuvat sekä Taimin ja Surin silmäpeilauksia, kunhan Musteelle tulee vuosi täyteen. Surin silmätarkit kertovat tietysti eniten, mihin suunnitelmat etenevät, joskin muillakin tuloksilla on painoarvoa.

Metka (T. Vauhti) kisasi 27.2. neljännen ja viidennen agistarttinsa nousten kakkosiin! Ihan kuikea superaloitus Inkun ja Metkan agilityuralla! Olen todella iloinen ja onnellinen. :) Tyypit rokkaa big time!

Surin isä Martti puolestaan otti pian 12 vuoden iässä eläkeläislajistaan Rally-tokosta koularin RTK1. Aika ihanaa!

26.1.2016

Uusi vuosi on alkanut Taimistossakin hiljalleen. Suri kävi tokoilemassa 23.1. voittajaluokassa ykköstuloksen 262 pisteellä. Kiitos ja näkemiin voittaja! Tai katsellaan, jos huvikseen haluaa käydä hyvässä fiiliksessä kokeessa, sillä evl ei kutsu varmaankaan vielä tänä vuonna. Kerralla kuntoon, ja sitten. ;)

Surin pentusuunnitelmia on aloiteltu urosetsinnöillä. Keväällä tarkistutetaan silmät ja jospa näitä otavalaisia kävisi jokunen luustokuvissakin. Näyttäisi sille että Tassu (Ahnas susi) sekä Eemeli (Kaukainen valo) jäävät pallipuoliksi. Muste mennä porskuttelee iloisella ja valoisalla luonteellaan minua päivittäin ilahduttaen.

1.12.2015

Päivityksiä terveys- ja harrastusrintamallekin. Taimiston Vauhti eli Metka kävi luustokuvaukisssa saaden parhaat mahdolliset tulokset: Lonkat A ja kyynärät 0, polvet myös kopeloitu 0:ksi. :) Pallithan ovat Metkalta poistetut kroonisen esinahantulehduksen vuoksi, mikä on iso harmitus. Metka kuitenkin saa nyt liidellä vaivoitta agiradoilla! Kiitos ja kumarrus Inkulle!

Sumu eli Taimiston Pimeäeaine on käynyt kuvauksissa myös ajoittaisten kipuoireilujen vuoksi. Lonkat ja kyynärät pysyivät arvioissaan C/B 0/1, onneksi muutosta ei ole kuitenkaan tullut. :) Sen sijaan epäviralliseksi jäänyt selkälöydäs olisi jotakin ilmeisesti: "yksi ylimääräinen lannenikama, eikä mikään järin siisti tai symmetrinenkään. Enemmänkin "epämääräinen möhkäle", joka vetää lantiota hieman jumiin ja saattaa myös mm. painaa hermoja. Ja senhän voi nimittää LTV4:ksi".

Toko-päivityksistä on jäänyt Nosteen syyskuinen TK2. Pieni superpoikanen! Suri kävi kokeilemassa tokon voittajaa, ja nollattuaan viimeisen liikkeen eli kaukot menetti mahdollisuuden ykköstulokseen. Surille kuitenkin kolmostuloksella Lappalaisten toko-mestaruus. Uusia koukkuja on ollut vedessä, mutta nyt puolestaan kokeita perutaan vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Tammikuulla seuraava tähtäimessä...

12.8.2015

Muutama tulospäivitys! Satu ja Kulo (T. Tähtisumu) saivat piirinmestaruuskokeessa Tokossa vuorossaan toisen ALO1-tuloksensa. Viime viikolla Hertta ja Noste puolestaan kävivät lenkkeilemässä kilometrin suolla löytäen 5 keppiä, ja etsimässä vähän esineitä maastosta sekä tottelemassa kentällä - sillä seurauksella, että Noste on nyt JK2 Taimiston Noste! Onnea, kiitos ja kumarrus molemmille ohjaajille ja koirille, olen iloinen ja ylpeä teistä!

7.7.2015

Ja pikakelausta kevään - kesän tapahtumiin. Surin pennut ovat maailmalla - paitsi meille jäänyt tyttönen, Taimiston Turmeltumaton, "Muste".

Harrastusrintamalla on hätäiseen jo jatkettukin sitten Surin mammaloman, ja toissapäivänä 5.7. Surin nimen eteen on saanut liittää kirjan-numero-yhdistelmän JK1. Ja samoin muuten puoliveli Nosteen, josta leivottiin samalla Lappalaisten alokasluokan jälkimestari. Suri ja Noste pokkanaan vaan ekassa kokeessaan koularijahdissa, nam!

Taimistosta lähti myös aloittelevien joukkuevistiin Agirotuun joukkue Taimiston aksataimet. Aika ihanaa, että tähän on tultu! Lisää! Lisää!

22.3.2015

Paljonhan on taas tapahtunut sitten viime näkemän. Surilla on nyt neljä reilun viikon ikäistä pentua: narttu ja kolme urosta. Kaikki voivat ja kasvavat hyvin!

Surin Kulo-sisko sai silmätarkastuksessa tuomiokseen alkava HC molemmissa silmissä. :( Kulo ei siis jatka sukua. Jos kaikki menee Surin osalta hyvin, se saanee toiset pennut jossain vaiheessa.

10.2.2015

Suri ultrattu tiineeksi!

20.1.2015

Surin astutus meni niin, että nyt jännätään, tuleeko sille Moskun kanssa pentuja. :) Vielä pitää kärvistellä ennen ultraa joku aika, tai toivoa selkeitä merkkejä ennen sitä. :D

8.1.2015

Haa! Pitkästä aikaa! Nettisivuni olivat pitkään kaatuneina, mutta -tadaa- nyt ne vaan toimiikin. Nopeana päivityksenä: Surilla on juoksut ja se kaksoisastutetaan Moskulla (Pihlajamäen Jukolan Eero) ja Jöröllä (Taikarummun Boheemishamaani). Lisää täällä.

12.7.2014

Hyviä uutisia piisaa! Taimi ja Suri kävivät silmäsyynissä 4.7., molemmilla terveet silmät! Surin polvet myös terveet. Tulos jää voimaan, koska kolme vuotta tuli mittariin samana päivänä. Onnea siis myös kolmivuotiaille Jekulle, Oivalle, Sumulle ja Kulolle!

Agirodussa käytiin virallisesti sekä epävirallisesti kisaamassa. Viralliset tulokset: Suri 2 X HYL, Taimi 1 x HYL. Kylläpä näissä meikäläisen agitouhuissa riittää nykyään juhlittavaa! x) Epävirallisella puolella joukkueemme Polokoirat oli sijalla 26. Taimi ja Verne tekivät puhtaat radat, melko samaan aikaankin vielä. Suri ja Siiri huolehtivat pistesaldon kerryttämisestä. Mutta Suri kulki, se on pääasia!

Vielä tällä viikolla ahkeroitiin BH-koe, joten Suri sai nyt ensimmäisen tittelinsä: BH Taimiston Kosminensäteily! Taimin kanssa piti tänään mennä ensimmäiseen voittajan jälkikokeeseen, mutta tapaturman vuoksi jouduin sen perumaan. Yritys päästä korkkaamaan voittaja vielä tällä kaudella on!

Nyt kuitenkin sekä minä että koirat pidetään lomaa harrastuksista, ainakin niin kauan kuin maltetaan. :D Siis kuun loppuun suunnilleen. Surin juoksua odotellaan, ja Surin sulhanenkin kävi eilen silmätarkastuksessa puhtain tuloksin! Joten haaveissa pentuja yhdistelmästä Taimiston Kosminensäteily x Taikarummun Boheemishamaani . Päivitän pian pentusivunkin!

9.6.2014

Saatiin kivoja uutisia Sumu-kasvatilta (T. Pimeäaine). Sumu oli reipastellut luonnetestissä Helsingissä Lehmuspellon ja Haanpään arvioitavana seuraavin tuloksin: Toimintakyky: +1 kohtuullinen, Terävyys: +3 kohtuullinen, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua, Puolustushalu: +3 kohtuullinen, hillitty, Taisteluhalu: +2 kohtuullinen, Hermorakenne: +1 hieman rauhaton, Temperamentti: +3 vilkas, Kovuus: +3 kohtuullisen kova, Luoksepäästävyys: +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin. Yhteispisteet 190. Laukauspelottomuus: +++ laukausvarma

Ainolle kiitos Sumun testaamisesta. Mitään isompia yllätyksiä ei liene tullut. Videoltakin näytti vähän samalta Sumulta, mikä aikoinaan pentutestissä ei voinut pysyä nahoissaan missään kohtaa ja maailma oli valloitettavaksi tarkoitettu. :)

3.6.2014

Suri tokotteli viikko sitten avoimessa luokassa iloisen ja reippaan ykköstuloksen. :) 183 pistettä ja kunniapalkinto, sija 1./4. Olipas vaan aika ihanaa olla taas kokeessa ja juuri Surin kanssa!

Lisäksi Surin pentusuunnitelmat ovat edenneet, mutta tarekemmat tiedot sitten silmätarkkien jälkeen. Juoksua odotellaan elokuussa.

18.5.2014

Muutamia päivityksiä jälleen! Taimiston Noste kävi lonkka- ja kyynärkuvissa tuloksilla B/B ja 0/0. Myös selkä epävirallisesti (ikä ei riitä virallisiin) kuvaten terve. Noste kävi myös kevään erikoisnäyttelyssä, tuloksenaan upeasti JUN ERI! :)

Taimi on käynyt aksailemassa yliaikanollaa, jotain tulosta ja hylkyä.. Jälkikoetta silmällä pitäen treenaillaan, jos vaan koepaikka jostain joskus onnistuttaisiin vaikka saamaan.

Suri luonnetestattiin eilen tuloksella: toimintakyky +1 kohtuullinen, terävyys +1 pieni, puolustushalu +1 pieni, taisteluhalu +2 kohtuullinen, hermorakenne +1 hieman rauhaton, temperamentti +2 kohtuullisen vilkas, kovuus +1 hieman pehmeä, luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin. yhteispisteet 155. Laukauskokematon.

Samassa testissä kävi myös Kulo (Taimiston Tähtisumu) tuloksella: Toimintakyky +1 kohtuullinen, terävyys +1 pieni, puolustushalu +3 kohtuullinen, hillitty, taisteluhalu +2 kohtuullinen, hermorakenne -1 hieman hermostunut, temperamentti +2 kohtuullisen vilkas, kovuus +1 hieman pehmeä, luoksepäästävyys +2a aavistuksen pidättyväinen. Yhteispisteet +72. Laukauskokematon.

13.4.2014

Huh, nyt täytyy myöntää, että ymmärrän niitä pienten lasten vanhempia, joilla ei ole "muka" aikaa johonkin muutaman minuutin juttuun... Mutta päivitetään nyt tämäkin sivu, ja edelleen treeniblogissa sentään vähän useammin päivittelen juttuja, ja siellä voi olla myös meidän arkeen liittyviä asioita. :)

Surin urosvalinta meni uusiksi, mutta ilmoittelen, kun on jotain ilmoitettavaa.

Harrastusrintamalla Taimi on käynyt aksailemassa, ja Lappeenrannassa tehtiin viime viikonloppuna vihdoin nollakin. Samoin hyvä yliaikanolla kirjautui tuloksiin ja yksi hylky. Surilla ei oikein kulkenut, ja yhden hitaan radan jälkeen totesin, että jäämme hetkeksi tauolle.

Taimin kanssa ollaan myös käyty toko-kokeissa. Mikkelissä helmikuussa kolmostulos ja Tuuloksessa maaliskuussa ykköstulos! Taimilla on ollut ihan huikean hyvä vire!

Eilen vietettiin Taimiston toko-päivää. Oli erittäin antoisaa, kiitos osallistujille! :)

14.1.2014

Aloitetaan uusi vuosi uusilla tuulilla; pentuja-sivua päivitetty...

9.10.2013

Viime viikonloppuna heitettiin pieni reissu Oulun erkkariin. Taimi osallistui Lappalaiskoirien tokomestaruuksiin, tietenkin ev-luokassa. Tekemisen meininkiä oli, mutta niin oli virheitäkin.. Pisteet eivät riittäneet tulokseen - vaan antoivat onneksi iloa ja motivaatiota jatkaa tokonkin treenaamista! Samassa luokassa kisasi Avaruuslaisten Martti-isä, jolla työskentely oli oikein mukavaa, mutta viimeisessä liikkeessä kehästä kapula suussa karkaaminen aiheutti punaisen kortin ja pisteiden menetyksen. :D Mutta meillä oli aika hauskaa! :D

Suri osallistui alokasluokkaan, vaikka varsinaisesti ei ollut tarkoitus alossa enää käydä. Suhteellisen varmalla työllä kuitenkin ALO1-tulos 163 pisteellä, ja mestaruuksien toinen sija. :) Ei se nyt pahaltakaan tunnu! Olipa hienoa, kun sekä vanhemmat että jälkeläinen kisasivat omissa luokissaan tokomestaruudesta.

Noste kävi sunnuntaina pikkupoikien näyttelyluokassa esiintymässä, ja sijottui neljästä pennusta kolmanneksi.

Sumu (Taimiston Pimeäaine) on käynyt myös korkkaamassa viralliset toko-kokeet kahdella kolmostuloksella. Ainolle ja Sumulle koeuralle tsemppiä! :) Samoin Sumu on pyörähtänyt Porvoossa näyttelykehässä sitten viime päivityksen. Marja Talvitien arvostelemana AVO EH2.

8.9.2013

Taimi osallistui tänään Salpausselän kennelpiirin agilitymestaruuskisoihin. Tuloksena yksi nolla ja yksi hylky.

Avaruuspentujen isä-Martti sen sijaan hakuili Lieksassa itselleen voittajaluokasta koulutustunnuksen HK3! Ihan mieletöntä, ei siihen liian moni pysty.. Onnea sikanapaljon Hertalle ja Martille!!

25.8.2013

Kun päivitysten makuun päästiin.. nythän niitä tosiaan alkaa sitten taas tipahdella. 18.8. Suri ja veljensä Sumu (Pimeäaine) kävivät esiintymässä Heinolan kaikkien rotujen näyttelyissä, tuomarina Perttu Ståhlberg. Sumu sai hienon arvostelun, ja arvosanaa kuulema laski hännän kanto liikkeessä (liian korkealla), Sumu siis AVO EH1. Kevyessä mallissaan Suri arvioitiin AVO H.

Viime viikolla Kulo (T. Tähtisumu) avasi agilityssä kisaamisensa möllikisoissa. :) Ihan tosi hienoa, että Kulo on jo möllitasolla. Olen tykännyt sen agilitytyylistä kovasti! Kiitos ja onnea Satulle ja Kulolle, ja ei kun kohti virallisia..

Viimeisenä mutta ei takuulla vähäisimpänä: eilen 24.8. miteltiin Lappalaiskoirien palveluskoirakokeiden rotumestaruuksista metsäjäljellä ja haussa. Molempiin lajeihin riitti osallistujia lappalaisten parista. Avoimen luokan jälkimestari on -kröhöm- FI TVA JK2 Taimi. Avoimen luokan hakumestari puolestaan on FI TVA JK3 HK2 Hopeaketun Touko Martti! :D Aivan mahtavaa ja hienoa, tunnelmat ovat ja varmaan pysyvät hetken katossa!

17.8.2013

Pitkästä aikaa taas päivityksiä! On ollut hyvin aktiivinen kesä treenaamisten suhteen, minkä nyt on voinut treeniblogista toki seuratakin. Syksyn tullen on sitten hyvä käydä kokeilemassa vähän, miten treenit kantavat tositilanteissa.

Taimi ja Suri kisasivat agilityssä 3.-4.8. saaden molemmat kaksi HYLättyä rataa.. No, agilityähän ei juuri kesällä treenattukaan. Surilta kuitenkin hyvä kakkosluokan korkkaus, ei kun treeniä alle ja seuraavia kisoja kohden.

Tänään Suri pääsi sitten korkkaamaan toko-kehätkin, vaikka tätä päivää en ole osannut oikein edes suunnitella. Marita Packalénin tuomaroimana vahva ALO1 186 pistettä ja KP. Suri toimi tasonsa mukaisesti ja toimi aika lailla kuten treeneissä. :) Pari kaksoiskäskyä, toisessa seuraamisessa vähän haahuilua, mutta muuten vahva ja tarkoituksenmukainen työskentely. Kummallakaan ei ollut kehässä paineita, vaikka tämä itselle jotenkin taas iso asia olikin. Onnellisia ollaan!

19.5.2013

Suri kisasi tänään Savonlinnassa kaksi agility-rataa. Ensimmäiseltä tulokseksi 5 virhepistettä eikä yliaikaa, luokka voitettiin tällä tuloksella. Toisella radalla ei virheitä tehty ja ihanneaikakin alittui, joten Surina kisaa seuraavaksi kakkosissa. :)

16.5.2013

Taimin fysiikkapennut ovat lentäneet pesästä kuka mihinkin kasvukeskukseen. :o) Ihanat pennut ovat nyt muiden ilona, toivottavasti nähdään pian kaikkien kanssa!

Tänään Surina aloitti kisaamisen agilityssä. Kaksi rataa, kaksi nollaa, kaksi kakkossijaa. Suri teki kuten opetettu ja tuntui vieläpä tykkäävän. ;) Tästä jatketaan lätsä kourassa, pitkä on tie kohti tulevia haasteita ja onnistumisia. Mutta ei tällä huono ollut aloittaa.

Helatorstaina Venla (Tinttaraisen O Lalaa) kävi ensimmäisessä virallisessa näyttelyssänsä Tuomarinkartanon pk-erkkarissa tuloksena JUN ERI3. Ei pöllömpää!

25.3.2013

Päivityksiä!

Tärkein ensin. Meillä mönkii 13.3.13 syntyneitä pieniä parkkeja porokoirapoikia neljä kappaletta. Vallan ihania, söpöjä, valloittavia.. parhaita poikia! Pennut on alustavasti varattuja. Pentujen menoa ja meininkiä voi seurata http://koirantaimia.blogspot.fi.

Käytiin viime viikonloppuna Kuopiossa Lappalaiskoirat ry:n kevätpäivillä. Taimi sai Toko-valioitumisen kunniaksi hienon valiolautasen, jollaisen sai niin ikään viime vuonna tokosta valioitunut Avaruus-pentujen isä-Martti. Aika hienoa! Lisäksi Taimi oli Lappalaiskoirat ry:n vuoden Toko-koira! Arvostan tätä, sillä samasta vuoden koiruudesta kisaa kaikki kolme lappalaisrotua. Viime vuonna palkinnon pokkasi Martti, mutta ei hei mitään paineita Avaruuslaisille. ;)

Martin silmät, polvet ja sydän todettiin terveeksi joukkotarkastuksessa, mikä oli hieno uutinen pian 9-vuotiaalle koiralle (ja ehkä omistajalleen ja esim. minulle).

8.2.2013

Tänään se ultrassa varmistui: Taimiston väki lisääntyy maaliskuun puolen välin paikkeilla. Odotettavissa parkkeja pentuja Taimille ja Unskille. Lisätietoa Pentuja-sivulla.

8.1.2013

Taimi aloitti juoksun uudenvuodenaattona. Sulholaan lähdetään huomenissa, ja toivotaan onnistunutta reissua...

11.12.2012

Taimiston Supernova Oiva-koiranen on käynyt muiden tavoin terveystarkastuksissa. Silmät terveet, Lonkat B/B, kyynärät 0/0 ja polvet 0/0. Kiitos Niinalle kovasti paljon! Voi siis sanoa, että terveytensä puolesta näiden osalta nyt ainakin pennut ovat olleet melkoisen hyviä.

17.11.2012

Jekun lonkka- ja kyynärtulokset olivat päivittyneet KoiraNettiin: lonkat A/A ja kyynärät 0/0. Olen aivan hillittömän tyytyväinen! Kiitos hyvästä pentuajan hoidosta omistajille! :)

18.10.2012

Taimiston Avaruusromu eli Jekku kävi polvitarkastuksessa tuloksin 0/0. Kiitos omistajille! Samalla virallisesti todennettu piilokives. Sumu-veljellähän (Pimeäaine) palli hissasi vähän eessun taassun pentuna, mutta jäi lopulta alas. Oivalla (Supernovalla) kivekset ovat laskeutuneet ongelmitta.

14.10.2012

Pentuja-sivu päivitetty..

9.10.2012

Taimi ja Suri (T. Kosminensäteily) kävivät silmätarkastuksessa, ja selvisivät siitä puhtain silmin. :) Jippii!!! Lisää päivitystä luvassa joskus lähiaikoina...
Tyttöset pyörähtivät näyttelykehässäkin sunnuntaina Tuuloksessa Tuula Savolaisen edessä; molemmille EH.

30.9.2012

Kulolle (T. Tähtisumu) mieluisia uutisia Kennelliitosta: lonkat A/A ja kyynärät 0/0. Aikaisemmin tässä kuussa myös polvet 0/0, selkä, häntä ja olat terveet sekä silmät terveet. :) Kiitos tuhannesti Sadulle Kulon tutkituttamisesta ja mahtavasta kasvualustasta! :D

9.9.2012

Agility on parasta! Pitkästä aikaa taas aloitettiin agilitykausi kisoineen oman seuran, eli Kanavan Koirakillan, kisoissa eilen 8.9. Taimi osallistui kisoihin A, B ja C, Arvi radalle C. B ja C olivat samalla piirinmestaruuden ratkaisevat radat. Taimille radoilta A ja B 0-radat! Siis tuplanolla! C-radalta harmittava hylky. Arville niin ikään ainoalta radaltaan hylky, ei ollut yhtään Arvin tyyppinen rata.
Tänään osallistuimme piirinmestaruus joukkuekisaan, jossa sekä Taimi että Arvi kiskaisivat upeat nollat (vaikka itse sanonkin - siis ei ollut mitään korjattavaa...). Joukkueellemme ei sen sijaan menestystä, mutta viikonloppu sai arvoisensa päätöksen.

7.9.2012

Taimi on nyt ihan virallisestikin FI TVA, KoiraNetiin oli ilmestynyt titteli ja kotiin tuli Kennelliitosta tilattu hieno diplomi.
Sumun kuvaustulokset ovat niin ikään tulleet. Sumulle tuloksena C/B 0/1. Sumu tullee pötkimään kintuillansa huoletta, mutta muiden pentujen kuvaustulokset ovat entistäkin tärkeämmät mietittäessä Taimin mahdollisia toisia...

26.8.2012

Suri ja Taimi kävivät näytillä tuomarin edessä, ja kauneudesta heille tuloksena Suri JUN EH1 ja Taimi AVO ERI2.
Myös Sumu on pyörähdellyt kehissä: Mäntsälästä heinäkuussa H, Pärnusta ja Helsingistä elokuussa EH. Kiitos Ainolle aktiivisuudesta!

19.8.2012

Se on siinä. Taimista Suomen tottelevaisuusvalio, FI TVA JK1 Taimi! :) Kukkian Haukkujen kokeesta T. Marjamäen tuomaroimana EVL1 pisteillä 262. :) Täällä ollaan erittäin onnellisia!

3.8.2012

Surille mitä parhaimpia uutisia Kennelliitosta: lonkat A/A ja kyynärät 0/0! Olen todella iloinen ja onnellinen. Riskiä on otettu, ja tämän pennun kohdalla kaikki parhain päin. :) Suri on kyllä elänyt ideaalielämää koko elämänsä: paljon on liikuttu, aina vapaana ja erilaisialla maastoissa, typy on ollut hoikka ja ravitsemuspuolikin on harkitusti hoidettu.

13.7.2012

Taimin, Surin (T. Kosminensäteily) ja Sumun (T. Pimeäaine) terveyttä syynättiin tänään. Taimin, Surin ja Sumun polvet 0/0.
Surin ja Sumun lonkka- ja kyynärkuvat lähtivät Kennelliiton kierrokselle, eli niistä lisää sitten toivottavasti pian.

16.6.2012

Käytiin palveluskoirien jälkikokeen ykkösluokassa Taimin kanssa, ja Taimi hankki nimensä eteen koulutustunnuksen JK1. Olen tosi onnellinen, tähän on tähdätty jäljestyksen treenaamisen alusta asti. Taimin pisteet koostuivat seuraavasti: maasto 192/200 (jälki 169/170, esine-etsintä 23/30) ja tottelevaisuus 74/100. Luokan voitto irtosi myös tällä tuloksella.

27.5.2012

Taimin tokottelut jatkuivat tänään Askolassa, ja tuliaisina toinen EVL1-tulos pisteillä 267,5. Alkaa hieman kuumottaa...

26.5.2012

Taimi toko-kokeili tänään Tuuloksessa Hämeenlinnassa Harri Laisin tuomaroimana EVL1-tuloksen pisteillä 284,5, ja sai myös kunniapalkinnon kera lukkansa voiton. Nyt on sitten valiokella laitettu tikittämään. :) Pieni ruskuainen totteli kyllä oikein hyvällä ilmeellä tänään!

5.5.2012

Sumu kävi näyttäytymässä Palveluskoirien erikoisnäyttelyssä, jossa tuomari Harri Lehkonen totesi sen Erittäin Hyväksi. Onnea Ainolle ja Sumulle!

29.4. 2012

Vietimme Taimiston avaruuspentujen pentutapaamista keväisissä tunnelmissa tänä viikonloppuna. Jekku ja Oiva joutuivat jäämään pois kennelyskän vuoksi, mikä oli tietysti kovin harmillista. Lahti KV-näyttelyssä sisarukset Sumu JUN ERI3, Suri JUN ERI3 ja Kulo JUN EH. Olipa vallan mukava ja onnistunut näyttelypäivä! Viikonloppuna myös kokeiltiin agilityä ja jäljestystä, lisää voit lukea treeniblogista.

25. maaliskuu 2012

Sijoitusnartulle Tinttaraisen O Lalaalle tehty oma sivu. Pentu sijaitsee tällä hetkellä meillä, ja tutustuu laumaan ja paikkaan, ja matkustaa viikon kuluttua omaan kotiinsa pääkaupunkiseudulle. Todella kivan ja oikean tuntuinen yhteistyökuvio kaikkinensa tämä sijoitus!

21. maaliskuu 2012

Sivut julki. Haluan tässä ilmoittaa, että bannerin kaksi Taimin kuvaa ovat Hassisen Kirstin ottamia (lisään sen kuviin vielä jossain vaiheessa kun taidot karttuu), muut kuvat joko Nellin tai Aino Vakkilaisen ottamia. :)

14. maaliskuu 2012

Sivut aukeilevat pikkuhiljaa, kun saan tekstejä lisättyä...